Inlägg

Har du eller ska du köpa båt

Sponsrat inlägg i samarbete med Båtutbildning AB

Har du eller ska du köpa båt till sommaren ? Om din båt är mindre än tolv meter lång och fyra meter bred krävs ingen särskild utbildning. Men har du köpt en större båt så behöver du ett intyg för att få köra den.

Bor du i Stockholm eller Göteborg kan du ta en båtutbildning hos Båtutbildning AB.

Under pandemin genomförs alla kurser som normalt är lärarledda digitalt över nätet. Det kan också ändras och då finns kurserna i Stockholm eller Göteborg.

Men du kan också ta kurserna på distans.

båt

Om du inte klarar provet har Båtutbildning utbildningsgaranti på alla deras kurser. Då får du komma tillbaka utan kostnad.

Idag finns inga krav på att man måste ha ett förarintyg för att köra mindre fritidsbåtar. Har du däremot en större båt krävs det att du har ett kustskepparintyg. Och för att du ska kunna ta det intyget måste du först ha ett förarintyg eller båtpraktikerintyg. Och det kan du ta hos Båtutbildning.

Förarintyget är en grundläggande utbildning inom säkerhet och hur du navigerar en fritidsbåt.

Större båt = kustskepparintyg

Ett båtpraktikerintyg får du efter att du gått en en kurs med instruktör där du får lära dig att läsa sjökort, peka ut objekt som markeras på sjökort och säkerhet av alla de slag. Allt vad du får lära dig kan du läsa på sidan.

När du klarat av kursen och fått ditt intyg kan du sen ta kustskepparintyget, Det kallas också Skepparexamen. För att få ta en skepparexamen måste man vara minst 15 år.

Distans

Om du vill ta dina intyg via distans fungerar det alldeles utmärkt. Förarintyg och kustskepparintyg kan tas via distans.

Båtpraktiken som du måste ta innan kustskepparintyget måste tas på en båt och efter att den är gjord måste du vänta en månad innan själva kustskepparintyget. Alla info och hjälp om detta kan du läsa på sidan.

När du vill ta intyg via distanskurserna kan du läsa hemma i lugn och ro och i den takt du vill.