Kung Carl Gustaf

Friluftsfrämjandets digitala riksstämma

Kungen är Friluftsfrämjandets beskyddare

I år fick Friluftsfrämjandets riksstämma vara genom en digital länk. Kunden som är Friluftsfrämjandets beskyddare inledde det digitala mötet med ett tal. Organisationen startade 1892 och mötet innehöll panelsamtal, presentationer och intervjuer. Med var också miljö- och klimatminister Per Bolund, Carolina Klüft från Generation-Pep och Ingela Hiltula från Naturvårdsverket.

Kungen inledde riksstämman med sitt tal som han spelat in på Lovön utanför Drottningholm.

Friluftsfrämjandet är en svensk ideell organisation som ordnar guidade friluftsaktiviteter för sina medlemmar. Dom har över etthundraåttatusen medlemmar och skjutsen utav dom är ledare och funktionärer och kungen är deras beskyddare.