Okategoriserade

16th ESIL Annual Conference

Stockholms universitet

Kronprinsessan närvarade den 9 september vid invigningen av The European Society of International Law’s (ESIL) 16:e konferens som äger rum i Aula Magna på Stockholms universitet.

“Changes in international law-making: actors, processes, impact” var temat för konferensen dom arrangerades I hybridformat. Nästan 500 personer närvarar och när från hela värden, där drygt 200 stycken av dom på plats i Stockholm.

Astrid Söderbergh Widding som är rektor vid Stockholms universitet inledde konferensen och hälsade Kronprinsessan upp på scen för invigningstalet.

I sitt tal sa Kronprinsessan bland annat :

Sweden has pioneered efforts to develop international legal rules in several areas that have needed global regulations.

In 1972, almost 50 years ago, the UN Conference on Human Environment was held here in Stockholm and the Stockholm Declaration was adopted; the first international document to recognize the right to a healthy environment.

Given this background, Sweden and Stockholm seems to be an ideal setting for this important conference.

Därefter var det tal från : Jessika van der Sluijs som är dekanus vid juridiska fakulteten vid Stockholms universitet, Photini Pazartzis som är ordförande för The European Society of International Law (ESIL), Hans Corell som är ordförande för The Stockholm Centre for International Law and Justice (SCILJ) och Pål Wrange som är director SCILJ.

Kronprinsessan fick i pausen prata med doktorander.

Det avslutades med ett keynotesamtalet mellan Martti Koskenniemi vid Helsingfors universitet och Sarah Nouwen vid European University Institute som Kronprinsessan fick lyssna på. Temat var ”The politics of global lawmaking”.