Okategoriserade

Bocuse d’Or

Lyon 26-27 september

Prins Carl Philip deltog den 15 september vid provsmakningen av tävlingsmenyn inför Bocuse d’Or som har i Lyon 26-27 september.

24 stycken länder är med och tävlar i Bocuse d’Or i Lyon och Sverige representeras av Sebastian Gibrand. I Sebastians team ingår också teamets coach Jonas Dahlbom, commis/assistent Jakob Persson och Henrik Norström som är Sveriges president i den svenska satsningen.

Fatpresentationenens huvudråvara är i år Fjäderbladsbog (Blade of Beef). Den ska serveras tillsammans med tre vegetariska garnityr där en ska vara ragu.

Tallrikstemat är en trerätters måltid (förrätt, varmrätt och dessert) baserad på tomat. Räkor ska också ingå i varmrätten.

Alla rätterna ska presenteras för juryn som en helhet i en take-away-låda. Take-away-lådan ska teamet ta fram själva. På fem timmar och 35 minuter ska teamen både tillaga och presentera tävlingsrätterna för juryn.

Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien står bakom den svenska satsningen.

Bocuse d’Or i Lyon 26–27 september

Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda matlagningstävling för kockar. 1987 startades tävlingen av stjärnkocken Paul Bocuse och vartannat år arrangeras tävlingen i Lyon, Frankrike.

1990 grundades L’Académie Suédoise de Bocuse d’Or av Sven-Gunnar Svensson.