Okategoriserade

Den tänkande handen

Teckningstävling

Den 22 september delade Prins Carl Philip ut stipendier i teckningstävlingen Den tänkande handen. Placeringen för detta gjordes i Gustav III:s antikmuseum på Kungliga slottet.

Denna teckningstävling är en tävling och utställning för unga tecknare som via visuell gestaltning inom konst, arkitektur, mode, design, illustration, spelutveckling eller annat besläktat område. Tävlingen kallas för Den tänkande handen – H.M. Konungens stipendietävling.

Årets stipendiater för i år är :
  • Hannah Clarkson 
  • Hanna Holmgren
  • Titus Boguslaw

Stipendiaterna får 100 000 kronor från en fond som instiftades av Elisabeth och Gustaf Douglas med anledning av Kungens 70-årsdag. Och i juryn sitter Prins Carl Philip som utsett stipendiaterna.

Alla som var nominerade presenterades tillsammans med deras verk i ett digitalt galleri på Kungliga slottets webbplats den 22 april till 22 juni 2021.

Den tänkande handen – H.M. Konungens stipendietävling 

När Kungen fyllde 70 år 2016 instiftades en stipendiefond av Elisabeth och Gustaf Douglas. Fonden vill lyfta fram unga som tecknar. Alla unga tecknare som arbetar med visuell gestaltning inom konst, arkitektur, mode, design, illustration, spelutveckling eller annat besläktat område får vara med i tävlingen.

Målet är att uppmärksamma kunskapen mellan öga och hand och tre stipendiater utses som får 100 000 kronor.