Prins Daniel

Northvolt Labs

Prins Daniel besökte Västerås

Northvolt Labs ligger i Västerås och den 29 september besökte Prins Daniel tillsammans med adepter och mentorer i Prins Daniels Fellowships mentorprogram.

Grundare och vd för Northvolt som är Peter Carlsson välkomnade Prins Daniel med sällskap. Peter Carlsson berättade om Northvolt och hur företaget startade 2016 och deras vision för framtidens gröna batteritillverkning.

En visning av Northvolt Labs och en rundtur där batteriproduktionslinjen sker gjordes. Och besöket avslutades med att Northvolts miljöchef Emma Nehrenheim berättade om Revolt.  Det är Northvolts statsning på återvinning av batterier. Företaget håller på och utveckla ett system där dom kan producera batterier med gamla batterier som råvara. Och målet är att producera världens grönaste batterier.

 

Northvolt Labs

En forsknings- och utvecklingsenhet som testar och håller på och utvecklar en utrustning som ska byggas upp i stor skala i Northvolts fabriker.

Här kan du läsa mer om Northvolt labs.

 

Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship vill inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta företag genom mentorskap. Det är också ett samarbete mellan Prins Daniel och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Hela projektet lanserades i januari 2013.

En grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare samlades i Prins Daniels Fellowship. Dom ska besöka gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige.

IVA

Den fristående akademin; Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) främjar den tekniska och ekonomiska vetenskapen och näringslivets utveckling