Drottning Silvia

Polarpriset 2020

Utdelning på Konserthuset

Drottningen delade ut Polarpriset 2020 den 16 oktober till operasångerskan Anna Netrebko. Anna är född och uppvuxen i Ryssland och bor idag i Österrike. Anna studerade sång på konservatoriet i S:t Petersburg och under sin karriär har hon framfört uppsättningar med ledande operakompanier runt om i världen.

Polarpriset 2020 delades ut i samband med att Anna Netrebko hade en konsert på Konserthuset i Stockholm. Förra året då Anna skulle ha fått priset ställdes ceremonin in på grund av pandemin.

Polarpriset

Polarpriset är ett internationellt musikpris och instiftades 1989 av Stig ‘Stikkan’ Anderson.

Priset delas ut varje år till musiker, grupper eller institutioner för: “betydande insatser inom musik och/eller musiklivet, eller för insatser som bedöms kunna bli av stor betydelse för musik eller musikliv och skall kunna avse alla områden inom eller med nära anknytning till musiken”.

Den första prisutdelningen hölls 1992.