Inlägg

Webbplatsutveckling för småföretag 10 fördelar med en bra webbplats

47 procent av kunderna kommer sannolikt att besöka ett företags webbplats innan de gör ett köp oavsett hur stort företaget är. 30 procent av dessa bestämmer sig för att köpa från ett företag baserat på att det beror på att de skulle föredra deras sida. 

Du måste se till att du är på radarn som ett potentiellt företag att köpa från genom att avsluta småskalig webbutveckling för ditt företag nu. Genom att göra detta kommer du att vinna mycket på att få trovärdighet för ditt företag och även genom att få andra fördelar med att äga en webbplats. Lär dig mer om de 10 bästa anledningarna till att ha en imponerande webbplats för ditt mindre företag. 

Innehållsförteckning 

 1. Webbutveckling för småföretag ökar trovärdigheten 
 1. En webbplats hjälper till att etablera varumärkesidentitet 
 1. Öka varumärkeskännedomen genom att använda affärswebben 
 1. Använd en webbplats för att skapa kontakter med kunder 
 1. Webbutveckling för småföretag ökar försäljningen 
 1. Du behöver en webbplats för att använda digital marknadsföring 
 1. Skapa organisk trafik genom att använda en webbplats 
 1. Uppdateringar för webbutveckling för småföretag för kunder 
 1. Webbplatser gör kundservice enklare 
 1. Tävla med stora varumärken inom din region 
 1. Webbutveckling för småföretag skapar trovärdighet

För ett småskaligt företag måste du bygga upp din trovärdighet innan folk kan lita på dig tillräckligt för att köpa från dig. 

När 2020 närmade sig och folk började använda internet för att köpa produkter, började också bedragare lägga märke till det. FTC avslöjade att kunder led förluster på över 245 miljoner dollar som lurades när de handlade online. Att handla online var inte ens ett ledande alternativ för var konsumenter med största sannolikhet kommer att bli lurade under år 2019. När vi går in i 2021 blir kunderna mer medvetna om bedragare på internet och uppmanas att göra mer forskning innan de klickar på ” köp”. 

Om en potentiell kund gör en sökning på ditt företag men inte upptäcker en onlinenärvaro som de kan lita på, kommer de sannolikt att dra slutsatsen att de är bedragare som vill pressa sina pengar. Om du däremot har en onlinenärvaro och du kan försäkra allmänheten om din trovärdighet genom att presentera ditt företag med: 

 • En kontaktsida 
 • En sida om oss 
 • Ditt tidigare arbete 
 • Recensioner 
 • Rekommendationer 

På så sätt kommer du också att kunna bevisa att du inte bara är ett legitimt företag, utan också ett pålitligt företag som håller sitt ord. 

Bygg trovärdighet gentemot andra företag 

Du kan inte bara etablera dig som ett avundsvärt och legitimt företag, utan också som en enhet som är värd att köpa från. 

Några av de större företagen har bevisat sitt värde genom att erbjuda kvalitetsartiklar och lösningar. Men som ett mindre företag måste du gå ett steg längre och övertyga för att få människor att känna förtroende för din verksamhet. 

En webbplats kan vara det väsentliga ytterligare steget för att bevisa din legitimitet som en ledande utmanare inom ditt område och även liknande andra företag. Det är möjligt att visa upp dina tjänster eller produkter samt vittnesmål och recensioner från nöjda kunder. Om inte alla recensioner är positiva är det också acceptabelt. Visa bara att du försöker lösa problemet, så kommer allmänheten att lita på din trovärdighet ytterligare. 

 1. En webbplats kan hjälpa till att etablera varumärkesidentitet

Vad folk tycker om ditt företag är en viktig faktor för hur sannolikt du kommer att få någon försäljning. Om du etablerar ditt varumärkes image i ett tidigt skede, gör du det tydligt för kunderna vad du står för och ökar dina chanser att få försäljning. 

Men att etablera din varumärkesimage kan vara en utmaning i avsaknad av många kanaler att arbeta på. Sociala medier kan ge dina kunder en uppfattning om vem du är, men webbplatser är den mest effektiva metoden för att ta itu med alla deras frågor och ge dem en komplett bild av vad du handlar om. 

Ditt varumärkes identitet består av följande: 

 • Uppdrag 
 • Syn 
 • Värderingar 
 • Unik positionering 
 • Varumärke och personlighet 

Skapandet av en webbplats är den mest effektiva metoden för att visa alla dessa väsentliga element för kunder att lätt hitta. Dessa element kan visas på sidan “om vårt företag” eller på din hemsida, så att kunderna känner till ditt varumärkes persona. Ju fler människor vet vem du är och vad du är desto mer sannolikt är det att de köper av dig. 

 1. Förbättra varumärkeskännedomen med en företagswebbplats

Varumärkeskännedom och varumärkesidentitet är två olika aspekter som många småskaliga entreprenörer inte är medvetna om. Som vi har nämnt tidigare är varumärkesidentitet en faktor i hur människor uppfattar ditt företag som helhet, men varumärkesigenkänning har att göra med att konsumenter är medvetna om varumärkets namn och kommer ihåg det. 

Du kan öka din synlighet på internet genom att implementera webbplatsutveckling för småföretag. Du kan göra detta genom att länka tillbaka till din webbplats genom gästinlägg och kommentarer. Du kan också skapa en onlineblogg som ansluter till din webbplats. På så sätt, när läsare läser ditt inlägg om specifika branschämnen, kan de koppla ämnena till ditt företags varumärke. 

I huvudsak fungerar en webbplats som navet för alla varumärkesinitiativ. När du börjar bygga upp ditt varumärkes igenkänning måste du ansluta till din webbplats så att kunderna får mer information om ditt varumärkes image. 

Ju oftare människor besöker din webbplats och besöker din webbplats, desto mer börjar de associera ditt varumärke med ditt. När de blir bekanta med ditt varumärke, desto mer kommer de att börja lita på dig och vara benägna att köpa från ditt företag. 

 1. Använd en webbplats för att skapa kontakter med kunder

Det är ingen överraskning att du måste ha en stark relation med lojala kunder för att ditt företag ska fortsätta växa. Kunder som känner sig kopplade till ett företag är mer benägna att köpa från och köpa från företaget. 

En webbplats kan hjälpa till att skapa starka relationer med dina kunder genom att ge kunderna chansen att lära känna dig. Om de kan identifiera en bild av ett företag och känna sig 100 gånger mer säkra på att köpa från företaget. 

Det är inte bara viktigt att ha en webbplats för att skapa förbindelser, utan det är också viktigt att se till att den är bra. En sajt som är designad för användarvänlighet och gör det enkelt för kunder att anpassa sina besök, kan hjälpa kunden att känna ett mer positivt intryck av ditt företag. Ju mer positivt sätt en potentiell kund uppfattar ditt företag som helhet, desto mer koppling kommer du att kunna skapa med dem. 

 1. Webbutveckling för småföretag driver försäljning

Kunder är mer benägna att hitta ditt företag om det har webbplatser. Om din webbplats erbjuder en enkel användarupplevelse, och den är designad på rätt sätt, kommer dessa besök att bli försäljning. 

Man tror att år 2040 kommer cirka 95 % av alla köp att ske via e-handel. 19 år kan tyckas vara en lång tid, men det är det faktiskt inte. Särskilt när man tänker på det faktum att 63 procent av alla köp 2018 gjordes på internet. Denna andel är inget annat än att öka när vi går mot en global epidemi där kunder vänder sig till internet för nästan allt. Om du inte har en effektiv sida kommer du inte att kunna fånga en stor del av försäljningen. 

En webbplats hjälper ditt småföretag att växa 

Småskalig webbutveckling för företag kan bidra till att öka försäljningen, men kan också bidra till att öka storleken på ditt företag. Om du har en egen webbplats kan du nå ut till människor över hela världen för att introducera dem för dina produkter och tjänster. Mer exponering som ditt företag får, desto fler intäkter genererar det och desto större chans att ditt företag kommer att blomstra. 

“Men jag säljer inte internationellt.” Det är okej! Även om du bara säljer till dem inom din stat och region, kommer du att kunna få kontakt med fler människor genom att ha webbplatser. Kanske en dag kommer du att kunna skicka dina produkter över hela världen! Detta är anledningen till att du inte bör begränsa dina möjligheter. 

 1. Du behöver en webbplats för digital marknadsföring

När det kommer till försäljning, om du tänker använda dig av digital marknadsföring för att få kunder till din webbplats, kommer du att behöva en webbaserad webbplats. 

Digital marknadsföring gör det möjligt för dig att rikta dina annonser mot din avsedda marknad, så att du inte slösar bort dig på annonsering till fel målgrupp. Det låter dig också komma inför större publik mycket snabbare än traditionella marknadsföringsstrategier. De mest effektiva digitala marknadsföringsstrategierna för trafik till en pålitlig webbsida och målsidor. 

Om du inte har en webbplats måste du hänvisa dina kunder till någon form av sociala medier. Människor som klickar på en annons och sedan landar på en sociala medier är mycket mindre benägna att tro på företag än de som är på en professionell sajt. 

 1. Öka organisk trafik genom att använda en webbplats

Om du investerar din tid och utvecklar en onlinenärvaro som är SEO-optimerad kommer det att ge gratis trafik till din webbplats. 

Organisk trafik uppstår när besökare besöker din webbplats utan att betala för att komma över din webbplats. Om de kommer till en sida som är optimerad och kan navigera på den, finns det en stor möjlighet att de så småningom blir kunder. 

Enkelt uttryckt, att ha en välpresterande webbplats som Google älskar och som ger gratis trafik för ditt företag. Ju mer trafik du kan få till din webbplats och desto fler möjligheter för försäljning att uppnå. 

SEO-optimering av din webbplats 

Organisk trafik handlar inte bara om att ha en bra webbplats, utan också om att marknadsföra webbplatsen. För att skörda fördelarna med organisk trafik måste du ta steg som: 

 • Sökordsforskning 
 • Blogga 
 • Länk för att bygga 
 • Skriv kvalitetsrubriker 
 • Skapa metabeskrivningar av hög kvalitet 

Det är också möjligt att länka din sida till sociala mediekanaler för att dra in organisk trafik. Detta är också ett bra alternativ. 

 1. Webbutveckling för småföretag uppdaterar klienter

Ditt företag expanderar och utvecklas för varje dag som går. I processen kan det vara svårt att hålla dina kunder informerade om den senaste utvecklingen i ditt företag. 

En webbplats gör det enkelt att hålla dina kunder informerade. Du kan meddela dem om: 

 • Förändringar i tjänster eller produkter 
 • Rabatter och försäljning 
 • Ett företags öppettider kan ändras 
 • Nya produkter/tjänster 
 • Uppkommande händelser 

Du kan också informera ledningen om förändringar i produktion, ledning och annat som händer bakom kulisserna. Genom att göra detta ger du dem intrycket av att du är ett transparent företag som de kan tro på. Det hjälper också till att undvika onödig förvirring och se till att dina kunder är nöjda. 

 1. Webbplatser hjälper kunder att få service

Som företag kommer du sannolikt att få många samtal från människor som ställer frågor om dina tjänster och produkter samt grundläggande information om ditt företag. Om du inte har en webbplats kommer du att få samtal och e-postmeddelanden angående frågor som: 

 • Platser 
 • Timmar av operation 
 • Tjänster som tillhandahålls 
 • Produktinformation 

Om du inte svarar på ett telefonsamtal och dina kunder inte får ett samtal, kommer de att bli besvikna och kanske inte vill köpa från ditt företag. Dessutom kommer dessa samtal att hindra dina anställda från att fokusera på de viktigaste aspekterna som är viktiga för din organisation. 

Om du äger en webbplats kan dina kunder söka efter sina frågor via din webbplats istället för att vänta på att kontakta dig. Naturligtvis kommer du att kunna ta emot ett fåtal kunder som fortfarande behöver ett samtal, men antalet kunder som ringer kommer att minska dramatiskt. Detta innebär att du kommer att spara ditt kundsupportteam värdefull tid och låta dem koncentrera sig på andra problem. 

 1. Bli en del av de stora varumärkena i ditt lokala område

De stora företagen har redan rykte att konkurrera med din försäljning. Trots din plats kanske kunderna inte ens är medvetna om att du finns. 

Men med en onlinenärvaro kan du hittas i lokala sökningar när människor söker efter tjänster eller produkter inom ditt område. Om du är listad i resultat av sökningar tillsammans med de stora företagen är du ett alternativ för kunderna att titta på. 

Om du väljer ett ledande webbutvecklingsföretag för att skapa din webbplats och den är korrekt utvecklad och kodad. Detta innebär att din webbplats kommer att optimeras, vilket ökar chanserna att synas framträdande i sökresultaten. Dessutom kommer det att vara användarvänligt när besökare besöker din webbplats. En lätt att hitta webbplats som är lätt att navigera på kan resultera i hög konverteringsgrad för företaget. 

Vad en webbplats av hög kvalitet kan göra för ditt företag är att utjämna villkoren mot större företag. Om din webbplats kan visas i sökresultaten tillsammans med de stora varumärkena kan du utmana dem. 

Starta din webbutveckling för småföretag idag! 

Det finns ingen bättre tid än nu att börja din webbutveckling för småföretag. Men även om du är småföretagare är det viktigt att komma ihåg att det är avgörande att ha en välpresterande webbplats. 

En webbplats kan gynna dig på en mängd olika sätt. Det kan dock hjälpa ditt företag att växa när det är rätt designat. Betrakta det så här. Om du skulle stöta på en webbplats som var dåligt designad och som var extremt svår att navigera och navigera i, skulle du kunna lita på den tillräckligt för att köpa från den? Det är det förmodligen inte. 

Detta är anledningen till att det är avgörande att din sida inte bara finns där, utan att den verkar bra och fungerar effektivt. 

Små företag bör överväga att använda webbplatsbyggare? 

Många småskaliga företag faller i fällan att använda webbplatsbyggaren för att bygga sin allra första webbplats. Även om den här metoden är prisvärd, är den mödosam och ger ett extremt dyrt slutresultat. 

Så småskaliga företag bör inte använda webbbyggare för att bygga sina webbplatser. Det är bättre att samarbeta med en professionell som kan designa och koda för att skapa en unik, högpresterande webbplats. 

Att välja ett webbutvecklingsföretag för småföretag 

De bästa webbdesignföretagen att välja att arbeta med är Atavion. Vi designar och bygger högkvalitativa, pålitliga webbplatser för småskaliga företag till priser de har råd med. Månadsplanerna innehåller allt du behöver för att bli framgångsrikt som företag i den digitala världen när det kommer till att bygga och underhålla din webbplats. 

Vi kan bygga dig en individuell webbplats som är skapad för att maximera ditt varumärkes exponering. Vi hanterar alla aspekter av din webbplatss bygg- och underhållsprocess för att säkerställa att du får alla fördelar som vi nämnde ovan utan att göra någonting. Fokusera på ditt företag medan vi arbetar på din webbplats.