Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Idrottsgalan

Radiosportens Jerringpris

Prins Carl Philip var på Idrottsgalan för att dela ut Jerringpriset den 17 januari. Där höll han ett tal om hur vi alla har längtat tillbaka till alla arenor, men att vi i dagsläget har ett begränsat antal personer som får besöka dom på grund av pandemin.

Prins Carl Philip talade om vilka vinnare som får Jerringpriset för 2021 års idrottsprestation – hopplandslaget i ridsport. Dom fick det första svenska OS-guldet i hoppning på nästan 100 år vid sommarens  olympiska spel i Tokyo.

Årets peppare

Organisationen Generation Pep delade också ut Årets Peppare som Kronprinsessparet grundat. Och det priset delades ut till en aktör som har lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig och inte bara sitta still.

Carolina Klüft är Generation Pep’s verksamhetschef och hon presenterade Ängelholm kommuns samarbetssatsning Aktivitet förebygger som årets vinnare.