Okategoriserade

Invigning av museum

Tim Bergling

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia invigde den 24 februari museet Avicii Experience som ligger på Sergels Torg i Stockholm. På museet får man se en närmre syn på Tim Bergling som person och som artisten Avicii.

Man får se foton, videor och opublicerad musik på utställningen som ingen tidigare har sett. Och på invigningen höll Prinsessan Sofia ett tal.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia fick också en guidad visning av museet tillsammans med Klas Bergling som är Tim Berglings pappa. Och själva visningen ledde utställningscurator Ingmarie Halling.

Tim Bergling hette från början Tim Lidén. och var född den 8 september 1989 i Stockholm. Han dog den 20 april 2018 i Muskat i Oman. Tim var en av dem populäraste DJ:ar inom den elektroniska musiken i början av 2010-talet och 2011-2015 blev han rankad som nummer 3 – 7 på DJ Mags:s lite över alla världens 100 bästa DJ:ar.

Redan som 16 åring började hans karriär när han la upp remixer av elektronisk musik på internetforum. Det ledde till ett skivkontrakt. Och det stora genombrottet kom 2011 med Levels som till slut blev en internationell hit. Och 2013 kom hans debutant album.