Okategoriserade

Skydd av barn i Ukraina

Hjälpa till

Kungen, Drottningen, Kronprinsessan, Prins Daniel och Prinsessan Sofia deltog den 25 mars vid ett möte med hjälporganisationer som arbetar i Ukraina eller grannländerna. På Kungaparets intiativ ordnades detta möte för att byta erfarenhet och samverka för att svenska hjälpinsatser till Ukraina stärker barns trygghet och skydd.

Mötet befann sig i Bernadottebiblioteket på Kungliga Slottet där 22 organisationer och Barnombudsmannen, Migrationsverkets general­direktör och ambassadören för frågor gällande människohandel vid Utrikes­departementet var inbjudna.

Mötet började mötet med ett välkomsttal och sedan fick dom inbjudna organisationerna berätta om deras verksamhet i  Ukraina och runt i andra länder. Den största punkten är barnens utsatta situation – både i krigets Ukraina, under flykten och på plats i ankomstländerna.