Kronprinsessan Victoria

Världsvattendagen

Wateraid

Den 22 mars är det Världsvattendagen och just den dagen träffade Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Oscar organisationen Wateraid för att prata om hur livet skulle se ut utan rent vatten. Wateraid arbetar med att förbättra tillgången till rent vatten sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. Och Kronprinsessan är beskyddare för Wateraid.

På Världsvattendagen träffade träffade Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Oscar Wateraids generalsekreterare Anna Nilsdotter. Dom fick information om att det dagligen dör över 800 barn av diarrésjukdomar på grund av smutsigt vatten och dålig sanitet. Och det finns 771 miljoner människor som inte har till­gång till rent vat­ten. Och det är en av tio av världens be­folkn­ing.

Många människor får både hitta och bära hem vatten varje dag själva och Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Oscar fick testa att bära tunga dunkar som var fyllda med vatten.

FN instiftades Världsvattendagenn 1992 och är just den 22 mars. Dagen sätter fokus just på färskvatten och för att ha ett hållbart hanterande av färskvatten.