Kronprinsessan Victoria

Norrtälje stad

400 års jubileum

Kronprinsessan Victoria besökte den 29 mars Norrtälje då det var 400 år sen Norrtälje fick sina stadsprivilegier av kung Gustav II Adolf.

Kommunfullmäktiges ordförande Nils Matsson tog emot Kronprinsessan tillsammans med medarbetare och politiker som jobbar på  Norrtälje kommun. Och efter att Kronprinsessan fått en presentation fick hon ta emot Norrtälje nyckel. Nyckeln har sedan 1988 delats ut då Kungen fick ta emot den allra första. Och efter det har nycklar delats ut till medborgare som ansetts förtjänta av nyckeln och utmärkelsen.

Stadsvandring

Kronprinsessan fick också en guidad tur i Norrtälje och passerade både Stora torget, Nils Ferlins gränd och Lilla torget.Lunchen serverades i Norrtäljes högsta byggnad Havstornet och där fick Kronprinsessan en presentation av Norrtälje hamns historia och framtid.

Kronprinsessan besökte på eftermiddagen Norrtälje konsthall och industrimuseet Pythagoras där det bland annat pratades om näringslivet i Norrtälje. Och dagen avslutades med ett firande i Societetsparken där Kronprinsessan också höll tal.