Kung Carl Gustaf

Den tänkande handen

En återkommande stipendiumtävling

Den årliga återkommande stipendiumtävlingen för unga tecknare har gått av stapeln. Den 22a april öppnade hela utställningen med ett digitalt invigningstal. Utställningen heter “den tänkande handen” och är både en utställning och tävling inom konst, arkitektur, mode, design, illustration och spelutveckling. Alla skickar in sina bidrag ch tio stycken tecknare får visa upp det dom gjort,

På årets tävling visades dom tio bidragen upp i ett digitalt galleri på kungliga slottets webbplats den 22:a april till den 22: juni. Bidragen granskas sedan och en jury utser tre stycken utav dom får ett stipendium på etthundratusen kronor var. Dessa kommer från Elisabeth och Gustaf Douglas stipendiefond och blir tillkännagivna i maj.