Prins Daniel skickade en hälsning till Svensk Basket

I samband med Svenska Basketbollförbundets evenemang Basketforum den 24 april skickade Prins Daniel en digital hälsning.

Basketforum anordnas vartannat år av Svenska Basketbollförbundet och har som syfte att ge en rapport av nuläget inom svensk basket. Årets Basketforum genomfördes digitalt.

basket

Basketforum har tidigare främst varit till för förbundets röstberättigade medlemmar, men i år välkomnades alla som är intresserade av svensk basket.

I sin hälsning sade Prinsen bland annat:

Jag är en stolt beskyddare av Svensk Basket. Från min uppväxt i Ockelbo vet jag vad basketen kan betyda för ett samhälle och de som lever där.

År 2019 blev Prins Daniel beskyddare av Svenska basketbollförbundet. Prinsen besökte förbundets kansli på Södermalm i Stockholm i januari 2020 för att få en fördjupad presentation av verksamheten samt basketbollidrotten i Sverige.

Om Svenska basketbollförbundet

Svenska basketbollförbundet (SBBF), som grundades 1952, har till uppgift att främja och utveckla basketbollidrotten och göra den tillgänglig för alla i Sverige.

Förbundet skall stimulera elitverksamheten likväl som bredd-, skol- och ungdomsverksamhet samt verka för utbredningen av spontanbasket.

Det svenska basketbollförbundet har sitt kansli i idrottens hus i Stockholm och har 340 medlemsföreningar och ungefär 100 000 medlemmar i dom föreningarna.

Sveriges basket är uppdelat i tio stycken basketbollsdistriktsförbund (BDF). Varje distrikt ansvarar för att utveckla verksamheten. Dom tolv landslagen ansvarar också för den regionala verksamheten för 14-15 åringarar.

Svenskt Baskets vision är att bli Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Utmärkelser i basket

Svenska Basketbollförbundet har fått fler utmärkelser. Dom har blivit Årets Specialidrottsförbund med motiveringen “basket var tidigt en idrott där invandrare spelade en mycket viktig roll och tjänade som föredömen. Förbundet har målmedvetet arbetat för integration och jämställdhet. Och 2012 kvalade både dam- och herrlandskapet in i EM-slutspel.”

 

Lämna ett svar

Till startsidan