Drottning Silvia, Prinsessan Madeleine

Childhood’s möte i Sydafrika

Familjecentret

Drottningen och prinsessan Madeleine deltog vid ett digitalt möte med familjecentret Philisa Abafazi Bethu i Kapstaden i april. Detta center får stöd av World Childhood Foundation. Drottningen ör grundare och också hedersordförande i organisationen. Organisationen arbetar för att alla barn i världen har rätt till en barndom som är fri från sexuella övergrepp och alla former av våld.

Organisationen stöttar också olika projekt runt om i världen och ett utav dom är just familjecentret Philisa Abafazi Bethu i Lavender Hill utanför Kapstaden. Vid det digitala mötet träffade drottningen och prinsessan med Childhood styrelse familjecentrets grundare Lucinda Evans. Lucinda Evans hjälper övergivna barn, misshandlade kvinnor och också barn som blivit utsatt för olika slags våld.

Drottningen har tidigare träffat Lucinda -evans i Lavender Hill. Det var år 2019 och då bedrev Lucinda familjecentret i sitt hem och på bakgården. Vid det digitala mötet fick nu drottningen och prinsessan veta hur Lucindas projekt växt och hur det fungerar med dom nya lokalerna som byggts och som Childhood hjälpt till att få byggda.