Drottningen och Prinsessan Madeleine på digitalt besök med Childhood

Torsdagen den 29 april genomförde Drottningen och Prinsessan Madeleine ett digitalt besök till familjecentret Philisa Abafazi Bethu i Kapstaden, Sydafrika. Centret är ett av flera som får stöd av World Childhood Foundation.

Drottningen är World Childhood Foundations grundare och hedersordförande. Organisationen arbetar utifrån visionen att alla barn har rätt till en barndom fri från sexuella övergrepp, exploatering och alla former av våld.

Childhood stöttar projekt runt om i världen, ett av dessa är familjecentret Philisa Abafazi Bethu i Lavender Hill utanför Kapstaden. Vid dagens digitala möte träffade Drottningen och Prinsessan Madeleine, tillsammans med Childhoods styrelse, centrets grundare Lucinda Evans. I sin verksamhet hjälper Lucinda Evans övergivna barn, misshandlade kvinnor samt barn som utsatts för sexuella övergrepp.

År 2019 besökte Drottningen Lucinda Evans på plats i Lavender Hill, då bedrevs verksamheten från Lucindas bakgård. I dag fick Drottningen och Prinsessan Madeleine information om hur projektet växt samt om familjecentrets nya lokaler, som byggts med stöd från Childhood.

Lämna ett svar

Till startsidan