Kung Carl Gustaf

Konstfack-utställning på Kina slott

Utställning

Kungen besökte utställningen Någon annanstans – materiella tolkningar av Kina Slott som finns just på Kina Slott. Detta besök inträffade den 22 juni och utställningen är ett resultat av ett samarbete mellan kungliga hovstaterna och kursen Research Lab Craft på Konstfack.

Alla verk som finns på utställningen på Kina slott är skapade av både hantverkare och konstnärer. Inspirationen är tagen av alla historiska samlingar. Verken på utställningen visades upp för kungen vid besöket. Detta gjordes tillsammans med professor Anders Ljungberg som kommer ifrån institutionen för konsthantverk på Konstfack och utställningsintendent Bronwyn Griffith från Kungl. Hovstaterna.

Denna utställning öppnar den 28:e maj och är öppen till den 22:a augusti.