Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessans födelsedag

Kronprinsessan har fyllt 44 år

Kronprinsessan fyller år den 14 juli och den födelsedagen firades på solliden på Öland. På grund av omständigheterna så var uppvaktningen av kronprinsessan för allmänheten inställd.

Försvarsmakten sköt den traditionella saluten för kronprinsessan. Dagen till ära är denna dag både allmän flaggdag, men också försvarsmaktens salutdag. Saluten sköts klockan tolv från Skeppsholmen i Stockholm, Kunghallen i Karlskrona, Skansen Lejonet i Göteborg, Kusthöjden i Härnösand och från Kvarnängen.

Hela kronprinsessfamiljen åkte hästkortege från Solliden till Borgholms slottsruin för att titta på årets Victoriakonsert. Under konserten var Yvette Hermundstad konferencier och det var många artister som uppträdde under kvällen. Som till exempel Benjamin Ingrosso, Smith and Tell, Sabina Ddumba och Sofia Jannok,