Drottning Silvia, Kung Carl Gustaf

Ett besök till Västernorrland

Insatser pga covid-19

Kungen och Drottningen åkte till Härnösand och träffade där landshövdingen Berit Högman. Första stoppet var på residenset där Berit Högman och Daniel Gustafsson som är länsråd välkomnade kungaparet när dom kom. Dom som också var med när kungaparet kom var Åsa Bellander ( Västernorrlands regiondirektör) och Lars Liljedahl (kommundirektör i Härnösand). Efter att alla satte sig ner berättade alla hur covid-19 och pandemin har påverkat dom i kommunen och vad dom lärt sig på vägen.

Besök på “särskilda boende”

Det andra stoppet och vad som planerats var att kungaparet skulle få besöka ett särskilt boende som heter Koltrasten. Både enhetschefen för boendet som heter Frida Norberg och personal som jobbar på boendet fick hälsa kungaparet välkommen. Dessutom fick dom berätta om hur dom har jobbat under pandemin.

Kungaparet fick lunch som elever vid livsmedelsprogrammet på Härnösands gymnasium lagat åt kungaparet. Efter att ha besökt Härnösands näringslivsenhet och pratat med en massa ansvariga för olika enheter avslutades dagen vi Y:et. Här träffade kungaparet ansvariga för olika verksamheter, rektorer och ordföranden. Y:et är en mycket stor skulptur som också är ett Y. Det är länsbokstaven för Västernorrlands län och den sattes upp och invigdes i september 1995. Storleksmässigt är den över trettio meter hög och väger dessutom sjuhundra ton. Den finns att se i närheten av E4:an och Midlanda flygplats.