Okategoriserade

Mälar­scouterna

Scoutstugan K2

Kungen deltog den 18 september vid Mälarscouternas 90-årsjubileum. Jubileumet ägde rum vid scoutstugan K2 på Lovön.

Det var många sol hälsade kungen välkommen på plats : Scouternas ordförande Ida Texell, kårordförande Teo Elmfeldt, styrelseledamot och ansvarig för scoutstugan K2 Lars-Göran Gabrielsson, vice kårordförande Felix Jonsson och kommunikationsansvarig Magnus Hasselquist.

Vid firandet samlades det runt 400 stycken scouter, ledare och funktionärer.

Området visades runt av kårordförande Teo Elmfeldt där det var aktiviteter som ägde rum. När Kungen kom till aktiviteterna fick han se scouterna lösa olika uppgifter på tid. Och ju fler uppgifter som scouterna löste ju mer poäng fick dom.
I scoutstugan K2 fick kungen se den utställning som den 90-åriga verksamheten över Mälarscouternas hade.

Representanter från scouterna, Stockholms scoutdistrikt, Spånga scoutkår, Blackebergs sjöscoutkår och Scoutkåren Drakarna överräckte gåvor till Mälarscouterna efter att Teo Elmfeldt hålla sitt tal.

Kungen berätta om sitt engagemang i scouterna och som scout tar man med sig organisationens värderingar genom livet. Och allting avslutades med raketen som Kungen ledde. Alla står då i en ring och simulerar en raketstart och ökar takten av handklapp, fotstamp, hopp och till slut tjoanden.

Mälarscouterna

1931 grundades mälarscouterna och det allra första mötet ägde rum i Ålstens folkskola. Efter det har verksamheten utvecklas och flera kårer har tillkommit. 1959 startade Ängby scoutkår och Ängby flickscoutkår.

I Karsviks hage i Norra Ängby håller scouterna till sedan 1995. Och verksamheter som infaller på helger och lov används scoutstugan K2.