Okategoriserade

Prins Carl Philip har besökt gotland

Gotland med anledning av covid-19-pandemin

Prins Carl Philip besökte den 7 oktober Gotlands län. Besöket ägde rum i Visby tillsammans med landshövdingen Anders Flanking som var värd.

Besöket inleddes i landshövdingens residens där representanter för Länsstyrelsen informerade om hur länet påverkats av covid-19-pandemin. Och hur situationen ser ut i dagsläget och hur det jobbas framåt.

Visby lasarett

Prins Carl Philip besökte därefter Visby lasarett och fick träffa personal och fick också en rundvandring på infektionsavdelningen och akuten.

Lunchen intogs på restaurang Bror-san i Visby där Prinsen fick träffa krögaren. Krögaren berättade om hur pandemin har påverkat honom och restaurangnäringen på ön. Representanter från Region Gotland, näringsliv, besöksnäring och länsstyrelsen deltog också vid lunchen.

Wisby gymnasium

På eftermiddagen besöktes Wisby gymnasium där Prinsen pratade med medarbetare och elever på skolan. Prinsen fick också se ett monument som skapats av elever tillsammans med en konstnär som gjorts.

Sen visade ett antal elever upp sina a-traktorer.

Segerberg media

Segerberg Media har under pandemin producerat filmer, tal, gudstjänster och andra diverse saker åt kunder. Prinsen besökte företaget tillsammans med representanter från Region Gotland för att prata om hur pandemin påverkat näringsliv, arbetsmarknad och vuxenutbildningar under pandemin.

Drottens ruin

En utav stadens medeltida ruiner, Drotten, besöktes av Prinsen där han fick en rundvandring.

Kulturlivssamtal i residenset

Prinsen återvände sedan till landshövdingens residens där han fick möta representanter för Medeltidsveckan, Länsteatern på Gotland, Svensk form Gotland och Region Gotland. Dom informerade om hur pandemin har påverkat kulturlivet under pandemin.

Det informerades också om hur Medeltidsveckan 2020 arrangerades helt digitalt, och i år med både digitala delar och arrangemang på plats i Visby.