Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel

Kronobergs län

Insatser med anledning av covid-19-pandemin

Kronprinsessan och Prins Daniel besökte den 15 oktober Kronobergs län. Besöket skedde i Alvesta och Växjö och landshövding Maria Arnholm med make Magnus Wallgren var värdar för besöket.

Högåsen

Dagen började med att besöka Högåsens särskilda boende i Alvesta. Det var också här som drabbades först av pandemin i länet. Vårdpersonal berättade om hur det varit under pandemin och deras erfarenheter.

Besöket på boendet avslutades med att Kronprinsessparet fick prata med två omsorgstagare på boendet.

Landshövdingens residens

På plats i landshövdingens residens i Växjö befanns sig representanter från länsstyrelsen, Ljungby kommun, Region Kronoberg och hotell- och restauranggruppen PM & Vänner som berättade för Kronprinsessparet hur  deras verksamheter varit påverkade av pandemin.

“Ensemble Cor” som är 25 stycken personer med olika funktionssvårigheter uppträdde sedan. Dom träffas en gång i veckan och arbetar med sång, skådespeleri, dans och musik.

Företag

Kronprinsessparet åkte vidare till skogsägarföreningen Södra. Där fick dom träffa representanter från företaget, men också personal från Asa herrgård, European Speedrunner Assembly, Norrvidinge of Sweden och massabruket i Mönsterås.

Arenastaden

Avslutningsvis besöktes Arenastaden i Växjö som är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang. Kronprinsessparet fick också träffa diskuskastaren Daniel Ståhl och kulstötaren Fanny Roos tillsammans med deras tränare Vésteinn Hafsteinsson.