Kronprinsessan Victoria & prins Daniel

Symposium

Uppsala universitet som bostad?

Tänk om de skulle hyra ut själva Uppsala universitet som bostäder det hade varit väldigt intressant för alla studenter att flytta in.

Kronprinsessan närvarade den 14 oktober vid ett symposium för att uppmärksamma 50-årsfirandet av institutionen för freds- och konfliktforskning. Detta skedde på Uppsalas universitet. Hade folk bott där i privata rummen skulle de anlitat hemstädning innan de bjöd in kronprinsessan Victoria. Hemstädning pris är också olika från städfirma till städfirma. Du får nog själv googla eller gå in på olika städfirmor och kolla vad de har för priser. Vill du veta mer om var kronprinsessan befinner sig kan du besöka kungahusets egen hemsida.konstnär

Denna sida är en blogg om kungahuset och länken ovan är själva hemsidan så du inte blandar ihop dessa två sidor nu.

Fred- och konfliktforskningen etablerades 1971 på Uppsalas universitet och var då ett helt nytt ämne för universitetet och i Sverige. Efter det har mer än 50 personer doktorerat och nu jobbar 80 personer vid institutionen.

Institutionen är internationellt bland annat för sin konfliktdatabas, där all världens konflikter finns i data.

Jubileumssymposium

Institutionen firar 50 år och då arrangerades ett jubileumssymposium där Kronprinsessan närvarade.

Forskare presenterade sin forskning när det gällde dom stora samhällsutmaningarna på symposiet. Trenderna när det gäller framtidsutmaningarna pratades det också om.

Politiker och företrädare för icke-statliga organisationer berättade också om deras erfarenheter om arbetet på fälten och katastrofområden.

Oavsett vilka som fanns med så är städningen väldigt viktig för ingen vill besöka ett universitet som är stökigt. Det bjöds säkert på något gott också för alla inbjudna som bor i dessa områden. Vad man än gör så ska man också städa sin egen bostad innan man ger sig ut för att träffa kungafamiljen. Har du ej tid så får du faktisk också beställa hem städning så att du har tid att träffa kungafamiljen i tid och otid.

Möte med kungar och drottning som har blivit andar

Alla har råd med hemstädning vare sig du är kunglig eller inte. Kungafamiljen städar aldrig utan det är andra som tvättar deras kläder och städar i deras slott. Det måste vara väldigt intressant att få städa en plats som ett slott. Kanske blir man jagad av olika spöken som har levt där förut tex gamla kungar och drottningar som inte lever längre.

Det spökar överallt så vart du än vänder dig kommer du möta på spöken roligt va? Var inte rädd utan var bara nyfiken så kommer allt att ordna sig till slut i alla människors liv med och utan spöken.