Drottning Silvia

Mentor Inspo Mega

Organisationen Mentor

Drottningen talade den 21 oktober via den digitala direktsändningen Mentor Inspo Mega. Den riktar sig till elever i högstadiet och gymnasiet.

Organisationen Mentor arrangerade Mentor Inspo Mega för att ge inspiration och motivation till unga när det gäller deras framtida yrkesval. Flera framgångsrika personer med varierade yrken talade och medverkade och bland annat juristen Dona Hariri, krögaren Danyel Couet och entreprenören Lili Assefa Wolf.

Vid Drottningens tal sa hon bland annat :

I dag kommer ni att få möta flera inspirerande personer som berättar om sina karriärer och hur de tagit sig dit de är i dag. De kommer att visa att det finns många olika vägar och yrken att välja, och att alla faktiskt är bra på något.

Kära ungdomar. Ni har alla, var och en av er, en möjlighet att forma er egen framtid. Ta vara på den möjligheten – och på er själva.

Här kan du läsa hela Drottningens tal