Drottning Silvia, Kung Carl Gustaf

Hallands län

Kungaparet besökte Hallands län

Kungen och Drottningen besökte den 28 oktober Hallands län för att uppmärksamma insatser med anledning av covid-19-pandemin.

Besöket ägde rum i Laholm, Skummeslöv och Halmstad.

Värdar var landshövding Brittis Benzler och länsrådet Jörgen Peters.

Osbecksgymnasiet

Dagen inleddes på Osbecksgymnasiet i Laholm där Kungaparet mötte lärare, medarbetare och elever. Dom berättade hur skolan och verksamheten har påverkats av pandemin.

Strandängshälsan

Kungaparet åkte sen till Skummeslövs vårdcentral Strandängshälsan där dom pratade med vårdpersonalen om pandemin. Och deras vaccinationsarbete som bedrevs på vårdcentralen. Kungaparet gick också runt i lokalerna och och fick bland annat se mottagningsrummet där patienterna med covid-19 togs emot.

Hotel Tylösand

I Halmstad besöktes Hotel Tylösand där Kungaparet mötte representanter från länsstyrelsen och Region Halland. Dom informerade om insatserna som gjorts under pandemin och hur dom hanterat skyddsutrustningen till kommunerna.

Representanter från Hotel Tylösand, Svenskt näringsliv och Getinge Sterilization berättade om hur pandemin påverkat näringslivet i länet.

Konstmuseum

Kungaparet besökte Hallands konstmuseum där dom pratade med museipersonalen om hur pandemin påverkat kulturnäringen och hur museets verksamhet har anpassats. Det avslutades med att Kungaparet fick se två av museets utställningar: ”Märta Måås-Fjetterström – vävda gestalter” och ”Sven Gillsäter – fotograf och folkbildare”.