Okategoriserade

Högtids­sammankomst och sms lån

Krigsvetenskapsakademiens 225:e högtidssammankomst

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel närvarade vid Kungliga Krigsvetenskapsakademiens högtidssammankomst som nu var den 225:e i ordningen. Den ägde rum på Börshuset i Stockholm och Kronprinsessan delade ut akademiens belöningsmedaljer på plats.

Högtidstalet hölls av Finlands president som också var inbjuden till högtiden.

Och hela sammankomsten avslutades med en middag på Karlbergs Slott.

Om Kungliga Krigsvetenskapsakademien

Kungliga Krigsvetenskapsakademien är en fristående institution som ska främja vetenskapen av betydelse för Sveriges försvar och säkerhet. Föregångaren var Svenska Krigsmanna Sällskapet som grundades den 12 november 1796 och bestod av fyra avdelningar. År 1805 fick akademin kungligt beskydd av Gustav IV Adolf.

Kungafamiljen och sms lån direkt

Medlemmar i Kungafamiljen besöker Sveriges 21 län på grund av den pågående 19 pandemin. Det har inte varit lätt under pandemin så många har också få tagit sms lån direkt för att kunna klara av ekonomin. Även kungafamiljer har säkert också tagit sms lån direkt när det har varit som mest jobbigt i deras ekonomi. Det är inte bara vanlig folk som har haft det jobbigt utan även kungafamiljer runt om i hela Europa har märkt att ekonomin har dalat under pandemin.

Hösten 2020 genomfördes fyra stycken besök, men när den andra vågen av pandemin kom så pausades besöken och återupptogs i höst.

Nedan är dom fortsatta besöken framåt :

November

  • Den 26 november besöker Kronprinsessparet Skåne län
  • Den 29 november besöker Kungaparet Jämtlands län
  • Sedan får vi se vilka län som kommer ha invånare som kanske kommer behöva sms lån direkt
  • Vi hoppas ekonomin efter pandemin blir lite bättre

Entreprenörer

Kungen delade ut pris till Årets nybyggare  den 17 november. Det gjordes i Bernadottebiblioteket vid en ceremoni.

Varje år delas priset ut till entreprenörer med utländsk bakgrund och på grund av pandemin som varit så delades priser ut både för 2020 och 2021.

Kungen hälsade alla välkomna vid ceremonin och höll ett tal där han bland annat sa : låna pengar direkt

Genom uthållighet, strategiskt tänkande och riskvillighet, kan goda idéer ibland bli till glädje och nytta för tusentals, ja miljontals människor.

De priser som delas ut i dag är ett sätt att visa uppskattning för er som haft mod och engagemang att gå från tanke till handling och bygga något varaktigt. Kanske mot alla odds. Kanske tack vare stora personliga uppoffringar.

Här kan du läsa hela Kungens tal !

Nybyggare 2020

Priser som Kungen delade ut när det gällde Årets nybyggare 2020 var när det gällde “Årets nystart”, ” Årets pionjär” och också “Årets unga pionjärer”.

Årets nystart gick till :

Pristagare: Mouddar Kouli, Kouli, Bros AB

Affärsidé: Klädförsäljning via webshopen Hoodie Lab.

Årets pionjär gick till :

Pristagare: Shervin Razani, Jurek AB

Affärsidé: Rekrytering och uthyrning av konsulter inom Law, Finance, HR, Marketing & Communication och Business Support.

Årets unga pionjär gick till :

Pristagare: Isabella Palmgren, Mimbly AB

Affärsidé: Produkten ”Mimbox”, en tilläggsenheten som kan kopplas på alla typer av tvättmaskiner för att fånga upp mikroplasten som släpps under varje tvätt.

Årets nybyggare

Utmärkelsen Årets nybyggare delades ut i följande kategorier:
Årets nystart, Årets pionjär och Årets unga pionjär.

Årets nystart gick till :

Pristagare: Ali Meamar, Infinity Group AB

Affärsidé: Medicinteknisk verksamhet inriktad på tandtekniska produkter.

Årets pionjär gick till :

Pristagare: Nami Zarringhalam och Alan Mamedi, TrueCaller AB

Affärsidé: TrueCaller verifierar kontakter och kan därmed blockera bedrägerier oönskad kommunikation.

Årets unga pionjär gick till :

Pristagare: Poyan Karimi, Oddwork Sweden AB

Affärsidé: Oddwork är ett employer branding- och rekryteringsföretag som hjälper sina partners att attrahera, rekrytera och behålla sin personal på dagens talangmarknad.

Stort möte på Fotografiska

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia var den 1 november på Prinsparets stiftelses evenemang nejtillnäthat 2.0 på Fotografiska i Stockholm.

Polis, myndigheter, medieplattformar och flera företag var inbjudna till mötet. Och på mötet pratades det om hur unga och barn ska kunna ta emot information ute på nätet.

Prinsessan Sofia gav ett tal och sa bland annat i det ;

På samma sätt som nätet kan skapa trygghet och göra det möjligt för barn och unga att vara sig själva, kan nätet också skapa otrygghet.

Inte minst i form av kränkningar på nätet – något som i dag tyvärr är del av vardagen för alldeles för många barn och unga.”

Under dagen fick alla som var med på mötet också både övningar, tips och verktyg hur man kan jobba med internet utan allt hat och mobbing.

Rundabord

Dom inbjudna fick under dagen delta i ett “rundabordssamtal” tillsammans med Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia. Frågor om hat och mobbing mot barn och unga togs upp och hur man kan göra för att alla ska kunna vara ute på nätet och känna sig trygga med det.

Det var många kända som var inbjudna bl.a Gunilla von Platen och Isabella Löwengrip konkurskvinnan. Gunilla är känd entreprenör och driver företaget med framgång. Hon har fått många priser av kungen och är otroligt lik kronprinsessan Victoria. Man kan tro att de är systrar så lika de är. Gunilla är född i Turkiet och fick fly till Sverige med sin familj.