Okategoriserade

Medtechlabs

Njursjukdomar

Prins Daniel besökte den 23 november “Medtechlabs” på Kungliga Tekniska högskolans campus Solna. Här informerades det om en hur man kan få diagnos på njursjukdomar med en ny metod genom en optisk 3D-mikroskopi.

Ny teknik

Medtechlabs som är ett center för medicinteknisk forskning är dom som har utvecklat denna nya teknik. Medtechlabs arbetar hela tiden med att utveckla bättre behandlingar för dom vanligaste folksjukdomarna.

Med den här nya tekniken av optisk 3D-mikroskopi kan behandlingen av njursjukdomar bli mycket mer effektiv. Och Prins Daniel fick prata med personalen om själva forskningen. Prins Daniel fick också titta i mikroskop hur njurar som är sjuka ser ut. Och med den optiska 3D-mikroskopin ser man sjukdomen i en sån större detaljrik nivå som inte har varit möjlig tidigare.

Kungliga Tekniska högskolan, Karolinska institutet och Region Stockholm är dom som driver Medtechlabs.