Okategoriserade

Statsbesökets avslut

Näringsmöte

DD.MM. Konung Felipe VI och Drottning Letizia av Spanien har varit på ett statsbesök i Sverige den 24-25 november. Dom har varit inbjudan av Hans Majestät Konungen.

På deras andra dag på besöket var dom på Grand Hotel och närvarade vid ett näringsmöte där representanter för näringsliven från respektive land deltog.

Detta möte har också kostad skattebetalarna mycket pengar både svenska staten och den spanska staten. Detta är värt då detta besök har betytt mycket för svensk näringsliv och även spansk näringsliv. När det gäller kungariket i Monaco så får de mycket av sina pengar från Casino utan svensk licens därför kostar det inte deras folk lika mycket när de gör olika statsbesök.

Efter detta möte fortsatte ett större näringslivsseminarium på Operaterrassen där statscheferna deltog.

Drottningarna från Sverige och Spanien begav sig till Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet där ett seminarium om språk och översättning mellan länderna och kulturerna begav sig.

Kungliga Tekniska högskolan

Dom spanska och svenska Kungarna har besökt den Kungliga Tekniska högskolaN. Där diskuterades det om transporter, digalisering och återhämtning efter pandemin.

Stadshuset

Den traditionella lunchen serverades på Stockholms stadshus. Svenska Kungafamiljen och det spanska Kungaparet togs emot av Cecilia Brinck och Anna König Jerlmyr.