Inlägg

Allt du behöver veta om bröstlyft

Det kan finnas många olika anledningar till varför kvinnor över hela landet väljer att operera bröstet. För en stor del handlar det om de som anser att deras bröst hänger, eller så vill de ha ett fylligare bröst.

Om du vill ha mer volym i bröstet kan det givetvis vara aktuellt att överväga att skaffa implantat. Däremot kan du ofta komma riktigt långt med bara ett enkelt bröstlyft, vilket kan ge dig ett fylligare och ungdomligare bröst. Funderar du på att göra ett bröstlyft, eller vill du bara veta mer om ingreppet? Då har du landat på rätt plats. Här får du en guide till bröstlyft, så att du kan bli klokare på saken.

 

För vem är ett bröstlyft relevant?

Ett bröstlyft är aktuellt för de kvinnor som vill ha ungdomligare bröst. När vi åldras är det bara naturligt att brösten börjar sjunka ihop och det kan vara väldigt besvärande för vissa kvinnor.

Om du har ammat, eller har gått igenom en stor viktminskning, kan du vara särskilt besvärad av bröst som börjar hänga. Det är ganska naturligt att gravitationen under årens lopp sätter sina spår på bröstet, och det är absolut inget fel med det. Det är dock sant att många kvinnor inte är nöjda med sina bröst och väljer därför plastikkirurgi om de har möjlighet att göra det.

Om du är väldigt upprörd över hur din kropp – och inklusive dina bröst – ser ut kan det leda till ett försvagat självförtroende, vilket i förlängningen kan bidra till en depression. Även om det är helt naturligt att dina bröst börjar hänga lite med tiden så kan det få stora konsekvenser för ditt psyke och i värsta fall verkligen påverka dig negativt i din vardag.

Många kvinnor tycker att de inte är bekväma med att bära bikini. Likaså finns det en hel del kvinnor som väljer att inte vara topless när det kommer till sex eftersom de helt enkelt inte gillar hur deras bröst ser ut. Om du dessutom känner så, och dina brösts utseende påverkar dig så negativt att det påverkar din förmåga att få en välfungerande vardag, kan det vara aktuellt att överväga plastikkirurgi.