Inlägg

Bör företag finnas på sociala medier – och i så fall varför?

Idag finns nästan hela Sveriges befolkning på sociala medier och om ditt företag inte finns där går du miste om stora möjligheter. Hela 81 procent av svenskarna använder Facebook någon gång enligt statistik från Svenskarna och Internet. Det är inte säkert att Facebook blir din huvudkanal. Det är din målgrupp som bestämmer, men du ska alltid vara närvarande då det är en bra arena för att kommunicera med kundgruppen. Det ger dig också möjligheten att vända negativ publicitet till positiv publicitet, och om du inte är närvarande har du inte denna möjlighet.

Många fördelar med närvaro via sociala medier

Sociala medier är också en bra kanal för att få leads, skapa och bygga ditt varumärke. Det viktiga att göra är att hitta de sociala medier som passar din kundbas bäst. Om det är B2B du siktar på så kanske LinkedIn är rätt kanal.

Webbografi är en digital byrå i Stockholm som specialiserar sig på data-driven marknadsföring och som hjälper tillväxtbolag att växa. De menar att det man delar på sociala medier måste vara av hög kvalitet och av intresse för kundgruppen. På så sätt sätter du dig själv och företaget som opinionsbildare och kundgruppen kommer att lita mer på det du säger. Ta hjälp av en digital byrå för att komma igång med sociala medier redan idag.

Sociala medier ger dig möjlighet att:

  • Lyssna på relevanta konversationer
  • Delta i dessa samtal som en som ger värde utan att vara en säljare
  • Dela ditt eget och andras innehåll.
  • Sociala medier är särskilt effektiva när du delar kvalitetsinnehåll som når din målgrupp – sådant innehåll lever så småningom sitt eget liv och kan bli viralt och resultera i tusentals och åter tusentals visningar och betydande trafik till din webb.

Om du behöver hjälp med att skapa en enkel strategi för sociala medier kan du vända dig till en digital byrå. Sociala medier ger företaget en publik och kan bidra till att göra företaget till en ledare inom sin bransch eller nisch.