Okategoriserade

Skåne län

Skånes län

Den 26 november besökte Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Skåne för att uppmärksamma insatser med anledning av covid-19-pandemin.

Besöket infann sig i Malmö och Skånes landshövding Anneli Hulthén var värd. Besöket inleddes på Anneli’s residens där representanter från Region Skåne, Öresunddirekt, Länsstyrelsen i Skåne län, Tourism Skåne och en pendlare berättade om hur pandemin påverkat dem.

Kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge – Patrik Åberg – gjorde en digital hälsning.

Efter besöket på residenset åkte Kronprinsessparet till Skånes universitetssjukhuset.

Skånes universitetssjukhus

En vårdavdelning besöktes på Skånes universitetssjukhus där paret pratade med vårdpersonalen. Och vårdpersonal från Kryddgården deltog och berättade om deras arbete med att vaccinera och ta prover i Rosengård.

Moderna museet

Kronrinsessparet tog emot på det Moderna museet av överintendent Gitte Orskou. Museochefen berättade hur museet påverkats under pandemin.

Den pågående utställningen Balansakter besöktes och det är första gången utställningen visas i Skandinavien.

Sorgenfris IP

Representanter från Malmö FF:s fotbolls och idrottsakademo berättade hur pandemin påverkat dom på Sorgenfris IP som Kronprinsessparet sedan besökte.

S:t Petri kyrka

Innan Kronprinsessparet åkte till Malmö flygplats och skulle åka hem var dom med på en andakt i S:t Petri kyrka. Andakten startade med ett musikstycke som Peter Wallin spelade på orgeln och operasångaren Richard Söderberg sjöng.

Under tiden som musik spelades från Gammal fäbodpsalm tände Kronprinsessparet ljus för pandemons offer.

Malmö Airport

När Kronprinsessparet kom till Malmö Airport berättade representanter från Swedavia, BRA och Securitas om hur dom påverkats av pandemin i deras arbete.