Okategoriserade

Expo 2020

Dubai

Kungen närvarade den 15 december vid Sveriges nationella dag vid utställningen Expo 2020 i Dubai tillsammans med utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Deras deltagande bygger på samarbetet mellan stat och näringsliv och 143 stycken svenska företag bidrar från Sveriges näringsliv.

Ett svenskt deltagande på Expo 2020 är för att stärka en positiv sida av Sverige i utlandet och för att stärka Sverige för turism, investeringar och kulturbyte.

Kungen höll ett tal vid den officiella invigningsceremonin för Sveriges nationella dag där också Cirkus Cirkör och Molly Sanden uppträdde.

The Forest  är Sveriges paviljong som är gjord helt i trä och innehåller en utställning om den svenska innovativa och hållbara lösningen på samhällsutmaningar. Deltagandes tema är co-creation for innovation.
Kungen närvarade vid seminariet Smart Society Summit som uppmärksammar svenska lösningar och bidrar till ett stort hållbarhetsmål.

Torsdagen den 16 december

Kungens besök fortsatte vid världsutställningen Expo 2020. Den svenska paviljongen besöktes och Kungen närvarade också vid seminariet Technology and Sustainability – the need for knowledge and collaboration.

Paviljongerna som var Egyptens, USA:s, Indiens, Tysklands och Sydkoreas besöktes också av Kungen tillsammans med vissa ur den officiella delegationen.

Världsutställningen

1851 ägde den första världsutställningen The Great Exhibition i London och 1928 grundades Internationella utställningsbyrån för samordning av världsutställningarna. Vart femte år arrangeras en världsutställning i ett utsett värdland.