Okategoriserade

Leverans av vatten till OS och Paralympics 2022

Digitalt möte

Kronprinsessan, Kungaparet och Prins Carl Philip var den 19 januari med på ett digitalt möte med Sveriges olympiska kommitté ( SOK ) och Parasport Sverige. Tänk också om man i år kunde leverera vatten så att folk kan tävla i att simma. Man ska då ha en mycket stor pool och då och då se till att det också sker en avloppsrensning så att det ej blir stopp för alla idrottare.

Dom Olympiska vinterspelen är mellan den fjärde och tjugonde februari och Paralympics mellan den fjärde och trettonde mars. Bägge spelen befinner sig i Peking. Här kan du även bjuda på trevlig sagostund för de riktigt små som tex teskedsgumman.

Kungafamiljen fick på mötet information om våra svenska truppers förberedelser och förväntningar. Och hur dom pandemianpassade restriktioner som finns under tävlingarna.

Peking

Årets Olympiska spel är det 24:e som ska arrangeras. Och i år är det Pekings tur. Peking var också värd för sommar-os 2008 och det är första gången som en stad har arrangerat både vinter- och sommar-os.

Då det är vinter så är det fräst ishockey, curling, skridskor, short track och konståkning som arrangeras. Men också olika skidsporter av olika slag i Yanqing och Zhangjiakoi som ligger nio mil från Peking där is-sporterna arrangeras.

Det är 109 olika grenar som det ska delas ut medaljer till. Sen senaste vinter-os har det tillkommit sju stycken nya grenar : monobob (damer), short track lagtävling (mixed), backhoppning lagtävling (mixed), snowboardcross lagtävling (mixed) freestyle hopp lagtävling (mixed), freeski big air (herrar och damer). Två grenar har dessutom utökats. Damernas ishockeyturnering utökas från åtta till tio lag, samma förändring görs i curlingens mixeddubbel.

Det är totalt 2 892 idrottare som kommer att tävla under vinterspelen och av dessa är 45,5 procent kvinnor.