Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Kung Carl Gustaf, Prins Daniel

Folkhälso­myndighetens bedömning

Digitalt möte

Kungaparet och Kronprinsessparet hade den 8 februari ett digitalt möte med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

Generaldirektör Karin Tegmark Wisell gav Kungafamiljen hur smittläget i landet ser ut och Folkhälso­myndighetens beslut om att avskaffa restriktionerna den 9 februari. Och rekommendationer om en övergång till ordinarie arbetsformer och verksamhet.

Covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägna om att visa att dom stödjer dom insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Kungafamiljen får information om hur Sverige påverkas av pandemin via samtal, digitala möten och besök. Och besöken planeras utifrån dom rådande rekommendationerna att inte ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.