Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Kung Carl Gustaf, Prins Daniel

Operaföreställningen Löftet

Inspirerat av en familjehistoria

Kungaparet och Kronprinsessparet besökte den 15 februari den Kungliga Operan för att se på en föreställning. Det var en operaföreställning som Stefan Larsson regisserat och som heter Löftet. Föreställningen Löftet är inspirerat av den librettisten Susanne Markos familjehistoria och skildrar ett judiskt pars återförening i följderna av Förintelsen.

Föreställningen är skapat för Kungliga Operan i samarbete med tonsättaren Mats Larsson Gothe.

Denna operaföreställning hade premiär tidigare i år just på den internationella minnesdagen för Förintelsens offer.

Kungaparet och Kronprinsessparet fick träffa och prata med alla inblandade av operan såsom sångare, tonsättare, dirigent och librettist. Dessutom fick dom träffa operans verkställande direktör och operachef.