Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Kung Carl Gustaf, Okategoriserade, Prins Daniel

Ukraina

Fredsbön

Kungen och Drottning Silvia var den 10 mars i Slottskyrkan på Kungliga slottet där det var en fredsbön.

Kungliga Hovförsamlingens pastor Michael Bjerkhagen ledde fredsbönen och den började med ljuständning. Musik spelades av hovorganist Mary Ljungquist Hén.

Utvecklingen

Kungen och Kronprinsessan besökte samma dag Försvarets radioanstalt (FRA). Där informerades det om hur myndigheten följer utvecklingen och kriget i Ukraina. Det informerades också om hur FRA:s arbete inom cybersäkerhet är viktigt för att minska Sveriges sårbarhet för påverkansoperationer och hybridoperationer.

Gala

Kronprinsessan och Prins Daniel var med vid insamlingsgalan Sverige samlas och hjälper för drabbade i Ukraina som TV4 arrangerade. Den sändes från Kungsträdgården i Stockholm där artister och organisationer medverkade för att hjälpa till att samla in pengar till dom drabbade.