Okategoriserade

Förenta staterna

Entreprenörs­resa

Prins Daniel besökte under den 13–17 mars Silicon Valley och Seattleområdet. Det tillsammans med en delegation av unga entreprenörer och företagsledare som är kopplade till Prins Daniels Fellowship. Besöket  var att få nya perspektiv på entreprenörskap, bygga nätverk och inspireras av ett av världens mest livskraftiga företagsklimat för innovativa företag.

Föredrag

Resan började i Silicon Valley med en mottagning under värdskap av Sveriges honorärkonsul i San Francisco av Barbro Osher. Sila Nanotechnologies är ett företag som besöktes och som fick presenterade sitt arbete och sin forskning för att utveckla framtidens batterier.

Nobelpanel

Sean Randolph från the Bay Area Council Economic Institute berättade om Silicon Valleys företagsklimat. Grundare och vd på 23andMe : Anne Wojcicki förde ett samtal som leddes av Marcus Wallenberg. Och programmet avslutades med en paneldiskussion om forskningens roll i samhället med nobelpristagarna Elizabeth Blackburn, Saul Perlmutter och Paul Milgrom.

Salesforce

Därefter besöktes Salesforce där det gavs information om deras molntjänster, företagets vision och deras verksamhet såväl globalt som i Sverige.

Nvidia

Nvidias har sitt kontor i Santa Clara och företagets grundare och vd Jen-Hsun Huang hade en föreläsning om företagets kultur, vision, ledningsfilosofi och målsättningar för framtiden.

Stanford University

Ordföranden Marc Tessier-Lavigne vid Stanford University höll ett anföranden och presenterade Stanford Technology Ventures Program om deras arbete om att främja akademisk kvalitet.

Seattle

I Seattle besökes näthandelsföretaget Amazon och fick då seföretagets logistikcenter och vid huvudkontoret. Microsofts huvudkontor besöktes också. Och det sista besöket i Seattle blev Boeing som visade sin tillverkningsanläggning, sina kvalitetssäkerhetsinsatser och presenterade sitt arbete med att datadrivet effektivisera utvecklingen av nästa generations flygplan.