Kronprinsessan Victoria

Strömsholm

Västerås

Kronprinsessan besökte den 18 mars Strömsholms slott och Ridskolan Strömsholm. Strömsholms slott ligger utanför Västerås och är ett av de tio kungliga slotten. Och det var änkedrottningen Hedvig Eleonora som bestämde att slottet skulle byggas och 1741 var det klart. Slottet är starkt förknippat med hästar och under Gustav Vasas tid fanns det ett stuteri förlagt på platsen. Och under den karolinska tiden var verksamheten omfattande – från 1868 till 1968 var Strömsholm platsen för arméns ridskola.

I dag är Strömsholm ett centrum med gymnasium, yrkes-, folkhögskole- och universitetsutbildningar och varje år hålls stora hästtävlingar i slottsparken .

Besök

Kronprinsessan fick en presentation av programmet som tagits fram för att vårda slottsparken och ta del av det arbete som pågår av det gamla stenköket.

Kronprinsessan besökte Ridskolan Strömsholm och fick en rundvandring på anläggningen. Kronprinsessan fick träffa representanter från alla utbildningar och fick en genomgång av forskningen som pågår på ridskolan.