Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel

Åklagarkammare

Åklagar­­myndig­heten får fint besök

Kronprinsparet Kronprinsessan Victoria och hennes man Prins Daniel har tillsammans besökt Åklagarmyndigheten i Söderorts och Södertörns åklagarkammare. Nu har de lärt sig massor om allt som rör rättsväsendet och närliggande frågor.

Det var Petra Lundh och kammarchef Gunnar Merkel som tog emot Kronprinsessparet kammarchef Gunnar Merkel och visade dessutom runt det fina paret i myndighetens lokaler så att de fick se mycket.

Kronprinsessparet Victoria och Daniel pratade även med folk som jobbade där och som även gav dem mer info om Åklagarmyndigheten och deras uppdrag. Man vet också att två uppdrag har diskuterats noga när de diskuterade nämligen : brottslighet i kriminell miljö & sexuella övergrepp.

Hösten 2021 besökte Kronprinsessparet dessutom Svea hovrätt  vi vet också att de kommer att besöka fler myndigheter och organisationer som jobbar med frågor inom rättsväsendet.