Okategoriserade

Audienser

Statsbesök

Den 5 april tog Kungen emot både statsministern från Norge och fyra nya ambassadörer. Norges statsminister Jonas Gahr Støre var på besök i Sverige för att träffa Sveriges statsminister. Och i samband med besöket gav Kungen den norske statsministern en audiens på Kungliga Slottet.

Det är internationell praxis att en ny ambassadör i ett land får träffa statschefen. Dessa ceremonier ser olika ut beroende på i vilket land det händer. När en ny ambassadör kommer till Sverige följs en gammal ceremoni som är unik i världen med sina månghundraåriga tradition.

Dom fyra utländska ambassadörerna som Kungen tog emot i högtidlig audiens var:

  • Ambassadör Christina Beinhoff från Tyskland
  • Ambassadör Federico Perazza från Uruguay
  • Ambassadör Rula A.J. Almhaissen från Palestina
  • Ambassadör Maria Luisa Escorel de Moraes från Brasilien