Okategoriserade

Varför inte satsa på högre studier

Sponsrat inlägg i samarbete med Högskoleprovguiden

Prins Daniel som är gift med Sveriges kronprinsessa Victoria har en intressant bakgrund när det gäller hans utbildning och karriär.

Innan han blev medlem i kungafamiljen arbetade prins Daniel inom affärsbranschen och hade en framgångsrik karriär som entreprenör.

Prins Daniel vars egentliga namn är Daniel Westling föddes den 15 september 1973 i Örebro. Han växte upp i Ockelbo tillsammans med sina föräldrar och syskon. Efter gymnasiet valde Daniel att studera ekonomi och idrottsvetenskap vid Lunds universitet. Han tog examen från universitetet år 1994 och började därefter arbeta inom fitness- och hälsobranschen.

Under sin karriär som entreprenör grundade prins Daniel flera företag inom tränings- och hälsobranschen. Han var en framgångsrik företagare och lyckades bygga upp en välmående verksamhet. Prins Daniel engagerade sig även i välgörenhetsarbete och var aktiv inom flera organisationer som arbetade för att främja hälsa och välbefinnande.

År 2009 förlovade sig prins Daniel med kronprinsessan Victoria och paret gifte sig året därpå. Efter att ha blivit medlem av kungafamiljen har prins Daniel fått en ny roll som representant för Sverige och arbetar aktivt med att stödja olika samhällsfrågor och välgörenhetsprojekt.

Även om prins Daniel inte har en traditionell akademisk utbildning inom kungliga studier, har han genom sin tidigare karriär och erfarenheter fått en bred kunskap som har varit till nytta i hans roll som prinsgemål. Hans bakgrund inom företagande och hälsa har också gjort honom till en uppskattad och respekterad person inom det svenska samhället.

Sammanfattningsvis kan man säga att prins Daniel har en utbildning inom ekonomi och idrottsvetenskap från Lunds universitet samt en gedigen erfarenhet inom affärs- och hälsobranschen. Hans karriär och engagemang inom olika samhällsfrågor har gjort honom till en betydande person i Sverige och en viktig representant för kungahuset.

Plugga inför högskoleprovet

Det är många som funderar på en ny inriktning i sitt liv när det gäller sitt jobb och det kan innebära att du behöver en ny utbildning. Och då kan du behöva studera. Så varför inte plugga till högskoleprovet och satsa på en drömutbildning som du längtat efter. Och du kan börja redan nu om du vill så att du får det bästa resultatet som möjligt.

Varför inte satsa på högre studier

Om du vill besegra högskoleprovet kan du få den hjälp du behöver genom högskoleprovguiden. Högskoleprovet är helt frivilligt att skriva och ökar dina chanser till att få studera på en högskola eller universitet i Sverige.  Och hos högskoleprovguiden kan du få den hjälp du behöver för att klara nästa högskoleprov som är den 23 oktober. Och du kan välja vilken nivå du vill ta då det finns både en gratisversion och en VIP version. Det beror helt på hur mycket du behöver träna inför provet och hur mycket hjälp du behöver. Men du får en stor hjälp med versionen som är gratis också. Den innehåller en massa övningsuppgifter och videogenomgångar som du kan träna på. Vill du hellre ha mer hjälp med fler övningar, video och dessutom få en personlig coach så ska du välja att bli VIP medlem.

På högskolan kan man antingen läsa en utbildning som tar flera år eller en kurs som bara tar en termin. Och när du gjort denna utbildning kan du kanske få det arbete som du längtat efter eller drömt om. Eller varför inte bara studera för att sedan fortsätta och utbilda sig i rätt riktning. Det finns flera högskolor och universitet du kan välja mellan i Sverige. Det beror på var du bor och vad du vill ha för utbildning. Att studera på en högskola eller universitet är gratis och du är berättigad studiemedel från CSN.