Drottning Silvia

Drottningholms Slottsteater

Väl bevarad

På Lovön utanför Stockholm ligger Drottningholms Slottsteatern. Den är så pass väl bevarad att den har falluckor, rörliga vågor, åskmaskiner och flera äldre maskiner där man gör dekorväxlingar vid öppen ridå. Och varje sommar kan man se flera olika opera- och musikföreställningar. Men man kan också så konserter, utställningar, visningar, barnföreställningar och andra arrangemang.

I somras var Drottningen på teatern när det var Drottning­holms­teaterns Vänners högtidssammankomst där hon delade ut stipendier till både sångare, musiker och dansare. Sammankomsten är en ideell förening som startade 1935 där Drottningen också är hedersordförande och Kungen är föreningens beskyddare.

Alla som är medlemmar i Drottningholmsteaterns Vänner får inbjudningar till olika kulturevenemang. Som till exempel olika kulturresor och besök i 1700 tals miljöer. Men man kan också förköpa biljetter till operaproduktioner just på Drottningholms Slottsteater och fri entré till dom ordinarie visningarna. Och man kan bli medlem via deras hemsida ifall man är intresserad både som enskild person, par eller som ett företag.  Där ser man också vad medlemskapet innebär och vad du du kan få för förmåner