Okategoriserade, Prins Carl Philip och prinsessan Sofia, Prins Daniel

Den årliga idrottsgalan i Avicii Arena

Utdelning av priser

I år delade Prins Carl Philip och Prins Daniel ut priser vid årets idrottsgala. Galan var placerad på Avicii Arena i Stockholm den  sextonde januari. På den årliga idrottsgalan delade Prins Carl Philip ut Jerringpriset för 2022 till skridskoåkaren Nils van der Poel. Och årets peppare som Prins Daniel delade ut gick till en verksamhet som heter Fuzed.  Verksamhetens grundare Karl Sergel och Olof Danielsson tog emot priset. Peter Jöback, Janice, Smith & Thell, Måns Zelmerlöw och Color Music Choir var inbjudna till galan och uppträde.

Varje år i januari sker denna idrottsgala för ungefär tvåtusenfyrahundra gäster av våra största idrottshjältar och ungefär skjutsen gäster som besöker Avicii Arena. Samtidigt sitter det ungefär två miljoner människor framför tv’n och tittar.

Den årliga idrottsgalan i Avicii Arena
Den årliga idrottsgalan

Årets peppare

Det är organisationen Pep som utser vinnaren till Årets peppare. Det priset ska delas ut till en person eller en verksamhet som gjort ett stort arbete för att få barn och unga att röra på sig. Idag sitter alldeles för många barn still framför sina datoter, iPads och telefoner. Organisationen Fuzed som i år vann är en träningsanläggning i Helsingborg där man blandar gaming och sport. Fysisk aktivitet ska vara en självklar del av spelandet.

Avicii Arena

Avicii Arena har tidigare haft andra namn såsom Ericsson Globe, Stockholm Globe Arena och nu då Avicii Arena. Men det är också många som endast säger Globen. Det är en stor inomhusarena som ligger i Johanneshov. Arenan bytte namn i maj 2021 för att hylla vår svenska artist Tim Bergling som hade artistnamnet just Avicii. På arenan är det många evenemang som man kan titta på. Men där drivs också projekt för att förebygga psykisk ohälsa. Avicii Arena är världens största sfäriska byggnad och är också en av Sveriges besöka arenor. På denna arena har många stora artister uppträtt såsom David Bowie och Whitney Houston, men också Påven har hållit mässa här.

Idrottsgalan under flera år

Idrottsgalan har funnit under flera år och varje år bjuds alla elit idrottare in och även vissa kunglighet och andra offentliga personer. Man har även sett VD för SVT på plats som Hanna Stjärne och andra inom media på plats. Först så kliver alla in och blir fotograferade av media som är närvarande. De kanske blir intervjuade lite kort innan alla inbjudna gäster kliver in i en stor matsal. I matsalen bjuds de på 3 rätters middag samtidigt som de går igenom priser och prisutdelning till folk inom sporten. Idrottsgalan har även olika sponsorer som ändras från gång till gång.

En som är aktiv gäst på Idrottsgalan är prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Det har även hänt att prins Daniel dyker upp ensam och representerar hela kungafamiljen. Eftersom prins Daniel också jobbar med GenPep så faller det naturligt att han är huvudpersonen i denna gala. Därför så har det också varit kungafamiljens bästa idé att just prins Daniel närvarar varje år. Är du journalist och tillhör media kan du också besöka Idrottsgalan för att intervjua både prinsen och andra offentliga personer. Det är otroligt många människor och efter intervjun så har alla journalister också en plats där de blev  bjudna på tilltugg och dryck.