Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan deltog i 100-årsjubilerande

Samfundet Sverige-Finland

Kronprinsessan Victoria deltog i firandet av Samfundet Sverige-Finlands 100-årsjubileum på Moderna museet i Stockholm den 6 december 2023. Samfundet Sverige-Finland är en organisation som grundades 1924 för att främja kulturella och ekonomiska förbindelser mellan Sverige och Finland. Under högtidligheten delade Kronprinsessan ut stipendier för studier i Sverige.

Högtidssammankomsten markerade inledningen av samfundets 100-årsjubileum som kommer att firas under 2024 med intressanta och högaktuella samhällsorienterade seminarier om skogspolitikens utmaningar, våra stora företag med både svenskt och finländskt ägande, vår gemensamma försvars- och säkerhetspolitik, Östersjön och klimatomställningen. Kronprinsessan Victoria var hedersgäst på firandet av Samfundet Sverige-Finlands 100-årsjubileum och hennes närvaro visar på vikten av goda relationer mellan Sverige och Finland.

Kronprinsessan Victoria har varit en viktig förespråkare för goda relationer mellan Sverige och Finland under hela sin tid som kronprinsessa. Hennes deltagande i firandet av Samfundet Sverige-Finlands 100-årsjubileum visar på hennes engagemang för att främja kulturella och ekonomiska förbindelser mellan Sverige och Finland.

 

Kronprinsessans deltagande

Kronprinsessan Victoria var närvarande vid 100-årsjubileet för Samfundet Sverige-Finland. Ceremonin hölls på Grand Hôtel i Stockholm den 7 december 2023.

Ceremonins höjdpunkter

Under ceremonin hölls tal av flera framstående personer däribland ordföranden för Samfundet Sverige-Finland och Finlands ambassadör i Sverige. En höjdpunkt var Kronprinsessans tal där hon betonade vikten av det långa och nära samarbetet mellan Sverige och Finland.

Kronprinsessans tal

I sitt tal uttryckte Kronprinsessan sin glädje över att få fira 100-årsjubileet av Samfundet Sverige-Finland. Hon betonade också det starka bandet mellan Sverige och Finland och vikten av att fortsätta att utveckla samarbetet mellan länderna.

Kronprinsessan talade också om vikten av att uppmärksamma och bevara det kulturella arvet mellan länderna och hur Samfundet Sverige-Finland har bidragit till att främja detta. Hon avslutade sitt tal genom att tacka Samfundet Sverige-Finland för deras arbete och önskade dem ett gott fortsättning på deras verksamhet.

Samfundet Sverige-Finland

Historisk bakgrund

Samfundet Sverige-Finland är en organisation som grundades 1924 med syfte att främja samarbetet mellan Sverige och Finland. Detta samarbete skulle ske inom områden som kultur, handel, vetenskap och teknik. Samfundet har sedan dess spelat en viktig roll i att stärka relationerna mellan de två länderna.

Under åren har Samfundet arrangerat ett stort antal evenemang för att främja samarbetet mellan Sverige och Finland.