Okategoriserade

Serafimerringning för Valéry Giscard d’Estaing

Den 5 december ägde serafimerringning rum i Riddarholmskyrkan för Republiken Frankrikes förutvarande president monsieur Valéry Giscard d’Estaing, som var riddare av Kungl. Serafimerorden och avled den 2 december 2020. kaffe online hos wendelins kaffe

Valéry Giscard d’Estaing, som var Frankrikes president och furste av Andorra 1974–1981 tilldelades Serafimerorden i samband med
DD.MM. Konungen och Drottningens statsbesök till Frankrike i juni 1980.

Serafimerringningen genomfördes traditionsenligt på samma dag som riddarens begravningen och pågick under en timme.

Sköld placerad i kyrkan

Under serafimerringningen placerades Valéry Giscard d’Estaings serafimersköld i koret av vice ordenskansler Per Sandin från Kungl. Maj:ts Orden.

Från i dag hänger nu skölden i Riddarholmskyrkan tillsammans med andra bortgångna riddares och ledamöters sköldar.

På grund av den pågående pandemin öppnade kyrkan ej för allmänheten med anledning av serafimerringningen.

Läs mer om Serafimerorden här

Vill ni även beställa kravmärkt och ekologisk kaffe online så har ni Wendelins kaffe som säljer både kaffe, te och allt inom bakning så att du bli kung i köket när du bakar. Visste du att prins Carl Philips och Sofias tårta kom från Guntherska hovkonditori i Uppsala. Wendelins kaffe är också hovleverantör dvs levererar kaffe till kung Carl Gustaf.
Kaffe är något vi svenskar har druckit mest i hela Europa och självklart vill kungahuset.nu belysa våra traditioner kring kaffet extra mycket och belysa denna dryck som tagit oss med storm.
En gång i tiden kunde bara kungligheter och adeln dricka kaffe alla andra blev straffade om de närmade sig kaffedrycken. Tänk att bli straffad för något som är så gott. Hos Wendelins kaffe får du hem nyrostad kaffe till din brevlåda.
Att brygga kaffe är också en kont som inte alla människor kan hantera. Vi på Wendelins fyller hela tiden vår hemsida och e-handel med alls som rör kaffe så att du som besökare få ut så mycket som möjligt av sidan. Var noga med att välja den kaffesmak som passar dig bäst då vi även har smaksatt kaffe med hasselnöt karamell mm. Då helt utan socker eftersom det är kaffet som är smaksatt så att det inte finns något sirap eller socker tillsatt i våra produkter.  Vi har även produkter från Walt Disney i porslinform som ni kan hitta på vår hemsida om ni kikar runt bland alla sidor.
Kungahuset drivs också av ambitionen att stärka monarkin i Sverige och dricka gott kaffe som vi svenskar är vana vid.