Inlägg

För att slippa bråk

Det kan bli onödiga bråk

Det är aldrig kul att prata om vad som händer efter att man dör. Men det är också viktigt att alla papper och önskemål finns nertecknade i det avtal som gäller vad. Det finns en del avtal som man kan skriva om man har något speciellt önskemål efter sin död. Men det finns också andra avtal som man bör skriva när det gäller viktiga saker. För att slippa bråk kan det vara bra att skriva ett avtal.

För att slippa bråk

För att slippa bråk

När det gäller arv efter dig när du och din respektive dör så går alltid arvet i första hand till dina bröstarvingar och dom har också rätt att kräva sin del av laglotten. Men bor du tillsammans med någon kan det vara bra att skriva ett testamente så att din sambo “sitter i orubbat bo”. Det betyder att du vill att dina bröstarvingar ska avstå från sin laglott tills din sambo dör.

Visst kan du skriva ett testamente själv, men det är viktigt att det följer vissa krav för att vara giltigt. Det viktigaste är att det ska vara skriftligt och skrivet av någon som är över arton år gammal. Det måste också vara underskrivet och bevittnat av två personer som inte tillhör familjen. Och när det undertecknas måste det ske samtidigt både av er som är med i testamentet och av dom som ska bevittna.

Svea Avtal

På internet finns det en hel del sidor när det gäller avtal – både information men också mallar som du kan använda. Titta in hos SveaAvtal där du kan läsa om allt när det gäller avtal online. Här kan du få info om hur, när och varför du ska skriva ett avtal.

Här finns det olika slags avtal som du kan behöva skriva och du kan skriva avtalen online. Behöver du ytterligare hjälp får du hjälp inom 24 timmar.