Kronprinsessan Victoria & prins Daniel, Kung Carl Gustaf & drottning Siliva

En utställning om kronprinsessan Margareta

Utställningen Daisy

Kungen, Drottningen, Kronprinsessan och Prinsessan Christina har besökt invigningen av utställningen Daisy. Invigningen var den 6:e juni och visades på Kungliga slottet i våningen där Margareta bodde med sin man och deras fem barn. På utställningen får man se material ur skriv och föremål som tillhörde kronprinsessan.

Kronprinsessan Margareta kallades för Daisy av hennes familj och vänner. Hon var aktiv i många samhällsfrågor och drev insatser för barn, civilförsvarets uppbyggnad och för krigsfångars överlevnad under första världskriget. Hon var Storbritanniens barnbarn till drottningen Viktoria och hade intresse för både konst, idrott och trädgård och gav ut böcker om trädgårdar och la också grunden för Sofieros slottsträdgård. Samtidigt som hon tyckte om att ska skidor och var forward för ett bandylag.

Kungen höll ett tal på invigningen om hans farmor kronprinsessan margareta.