Okategoriserade

Årets svenska kvinna 2021

SWEA International

Kronprinsessan tog den 9 september emot utmärkelsen Årets svenska kvinna 2021 på Millesgården på Lidingö. Tänk så kul att äntligen en prinsessa kan bli vald som årets svenska kvinna. Annars är man van att det alltid är folk som har gjort något extra för Sverige eller samhället. Man borde även då belöna dem med en härlig skönhetsbehandling.

Ett ord man inte är van med är ordet gynekomasti som innebär som innebär män som lider av stora bröst. Det finns män som opererar dit stora bröst och det finns män som vill ta bort förstora bröst. Tänk om prins Daniel hade haft stora bröst då hade vi rekommenderat denna gynekomasti till även honom. Nu är han född utan stora bröst så han kan alltid rekommendera detta till sina manliga vänner som kanske inte vill se ut som kvinnor.

Prins Daniel är mån om hälsan och det är även kronprinsessan Victoria. Ingen av dem vill ha extra fett kring brösten speciellt inte om det är prins Daniel. De vill se sunda ut för att kunna vara en bra förebild för sina barn och för andra inom GENPEP (generationer).

SWEA är en förening för svensktalande kvinnor som bor eller har bott utomlands. Dom är den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige. Det känns bra att vår prinsessa är engagerad både i SWEA och i hälsa.

Sedan 1989 har utmärkelsen Årets svenska kvinna tilldelats till svenska kvinnor som verkat för Sverige i världen. Nedan är årets motivering :

“H.K.H. Kronprinsessan Victoria står för allt som SWEA identifierar sig med: ett nutida, modernt Sverige med öppenhet, inkludering, miljötänkande och omsorg. Egenskaper som vi Sweor för med oss ut i världen i ett globalt systerskap över gränserna, där vi nu välkomnar vår Kronprinsessa.”

Millesgården

I Stora ateljén på Millesgården där ceremonin hölls talade SWEA Internationals ordförande Suzanne Southard. Efter det läste Hedersordförande Prinsessan Christina upp motiveringen. Kronprinsessan välkomnades att ta emot utmärkelsen som var ett smycke i form av en brosch. Bara så ni vet så har även prinsessan Christina varit engagerad i mycket genom tiderna.

Kronprinsessan sa bland annat i sitt tacktal :

“Tack för den fina utmärkelse som ni valt att tilldela mig. Jag är både glad och rörd! […] SWEA erbjuder något som jag vet betyder väldigt mycket för många utlandsboende. Och det är tillgången till en gemenskap, ett nätverk, som sträcker sig över hela världen och där man kan finna både vänskap, stöd och kompetens.

Alla ni som är medlemmar och som engagerar er i SWEA är, på olika sätt, ambassadörer för vårt land. Det är ett viktigt uppdrag, och jag vill tacka var och en av er för era insatser för att främja svensk kultur, svenska traditioner och det svenska språket.”