Okategoriserade

Vice heders­ordförande

Ny roll

World Childhood Foundation meddelade den 23 December att Prinsessan Madeleine blir vice hedersordförande.

Tanke på att prinsessan är i Sverige så kan hon lämna sina bildäck hos en däckhotell Tyresö som ändå är väldigt nära hennes bostad i Hovstallet. Hon brukar inte ha livvakter utan kör egen bil och kör dessutom bilen själv. Det är bara kungen, drottningen, kronprinsessan och Estelle som har livvakter samt lite folk omkring som prins Oscar och kanske prins Daniel ibland då han tillhör själva kärnfamiljen. Livvakter ingår inte för prins Carl Philip eller prinsessan Madeleine och hennes barn. Så dessa två familjer kör säkert egen bil och då också kan använda sig utav däckhotell för sina däck.

1999 grundade Drottningen Childhood och är också organisationens hedersordförande. Under många år har Prinsessan Madeleine jobbat i organisationen. Och sedan 2016 har hon också varit med i den svenska styrelsen och varit hedersmedlem i USA:s styrelse. Och nu har Drottningen frågat henne om att bli organisationens vice hedersordförande som hon har sagt ja till.

Nu kommer Prinsessan Madeleine jobba sida vid sida med Drottningen. Båda två har också mycket gemensam och är faktisk lika i utseendet om man tittar på bådas näsor och ögonbryn. Kronprinsessan är också väldigt lik sin mamma både till dragen och färgen.

World Childhood Foundation

World Childhood Foundation jobbar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Dom utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter.  Organisationen är religiöst och politiskt oberoende och har kontor i Sverige, Brasilien, Tyskland och USA. Är du medberoende till någon som mår dåligt?

World Childhood Foundation

Det är tur att däckhotell finns så slipper man ha dem hemma. Är de dessutom kungliga så kan deras betjänter åka och hämta dem när det är dax och använda dem. Detta är bekvämt och bra för kungafamiljen att äga fler bilar och ha egna chaufförer när de behöver åka omkring för att shoppa. Man får ju hoppas att deras betjänter hittar bra i Stockholm och också hämtar och lämnar däcken när kungafamiljen än ber om det.