Kronprinsessan Victoria

Astrid Lindgren Memorial Award

Både pris och diplom delades ut

Den sydkoreanska bilderbokskonstnären Baek Heena och den franske författaren Jean-Claude Mourlevat fick Astrid Lindgren Memorial Award utdelat av kronprinsessan den 31:a maj. Statsrådet Amanda Lind inledde prisceremonin med sitt tal och därefter gav Kronprinsessan till dom som fick pris.

Efter sitt tal överlämnade kronprinsessan prisdiplomen till 2020 års pristagare Baek Heena och 2021 års pristagare Jean-Claude Mourlevat. Baek Heena är en bilderbokskonstnär och hennes böcker är populära i hela Asien. Hon började jobba med reklam och animationsfilmer innan hon började göra egna bilderböcker när hennes dotter föddes. Hon har gett ut tretton stycken böcker och hon kännetecknas genom miniatyrfigurer som fotograferats. I sverige kom hennes debutbok ut 2019 och som också är hennes framgångsrikaste bok.